Getuigenissen

John Calemyn, CEO Mercedes group Ghistelinck 

Nicolas Cuypers en zijn bedrijf BVBA Life ken ik uit verschillende bezigheden en zie steeds dezelfde gedrevenheid en klantenengagement terugkeren. Met Mercedes Ghistelinck Group waren we daarom één van de eerste klanten van zijn start-up life bvba.
De beloftes werden ingevuld, de service geleverd. Dus een tevreden klant!

john Calmeyn.jpg

Professor Calle, Maria Middelares ziekenhuis Gent

Als spoedarts werk ik reeds 25 jaar met AEDs. Zonder twijfel zijn dit zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke toestellen met een enorm potentieel om levens te redden.

Logischerwijze wil ik bij een geslaagde reanimatie steeds de ECG gegevens zien die door de AED opgeslagen worden. De melding van de prehospitaalhulpverleners dat de patiënt één of meerdere shocks gekregen heeft, is voor mij eigenlijk onvoldoende. Ik wil zwart op wit zien dat er inderdaad een ventrikelfibrillatie of -tachycardie (VF/VT) aan de basis van de collaps lag. De latere beslissingen in verband met het al dan niet inplanten van een inwendige defibrillator worden bijvoorbeeld veel eenvoudiger als men het bewijs van een VF/VT heeft.

Wanneer een publieksAED gebruikt werd (zoals in een sporhal of een bedrijf) is het mij reeds meermaals overkomen dat het bekomen van de opgeslagen ECG gegevens moeilijk is of zelfs onmogelijk blijkt. In dit kader wens ik mijn dank te betuigen aan LIFE BVBA. Via hen beschikten we bij een recente interventie één dag na het eerste contact reeds over alle noodzakelijke AED gegevens. Een dergelijk aanpak zou ik graag overal zien maar is spijtig genoeg niet de realiteit. Bij vele andere AED leveranciers is de na-service zogoed als onbestaande.

professor Calle.jpg

Dr Marc Van der Perre, Cardiologische Liga

Ook bij Volvo was ons intussen bevestigd dat de actie zo goed als af is en perfect verlopen is. Afspraken werden nagekomen.
Er is ook al een verzoek om een gelijkaardig project op te zetten met Volvo Trucks en Renault Trucks.
Vanzelfsprekend willen we voor deze dan ook op de ingeslagen weg verdergaan.
Wat betreft andere branches : zoals gezegd werd ons vanuit horeca en vanuit wielrennerij gevraagd om actualisering van ons project.
Uiteraard kunnen wij over een en ander brainstormen en kijken hoe we de horeca en wielrennerij in een concreet actieplan kunnen gieten.


Davy Defauw, profvoetballer

7 december 2007, een dag om nooit te vergeten...
Wat normaal een leuke voetbalavond moest worden, werd opeens een nachtmerrie.
Terwijl we met Roda JC aan fantastische wedstrijd bezig waren in stadion van PSV Eindhoven, gebeurde in de 70ste minuut iets dramatisch in de tribune.
Mijn vader, die zoals gewoonlijk iedere wedstrijd van mij bijwoonde, kreeg een hartstilstand in de tribune. Ikzelf werd 5’ later gewisseld en geconfronteerd met de reanimatie van mijn vader. Gelukkig dat er zo snel artsen bij waren en dat er een AED aanwezig was in het stadion. Door het snelle handelen is mijn vader uiteindelijk, na lange revalidatie, helemaal genezen..... 
Sinds ik dit meegemaakt heb, ga ik vaak onbewust zoeken of er AED’s aanwezig zijn op de plaatsen waar ik kom.
Toch merk ik dat er nog steeds veel te weinig zijn, jammer genoeg...
Het kan levens redden!! Ik denk dat mijn vader daar het levende bewijs van is... 


Davy Defauw

Foto van Davy Defauw

Francky Dury, Trainer Zulte Waregem

Het is ruimschoots aangetoond dat het gebruik van een AED de overlevingskansen na een hartstilstand duidelijk kan vergroten.
Eén van de belangrijkste factoren is het vroegtijdig opstarten van de reanimatie, met indien van toepassing het gebruik van een defibrillator.
Bij Zulte Waregem zijn meerdere AED’s aanwezig op vaste plaatsen, waarbij jaarlijks zoveel mogelijk betrokkenen ingelicht worden over de aanwezigheid hiervan (spelers, ouders, ...). Op die manier willen wij als club bijdragen tot een hartveilige omgeving.

Groeten,
Francky

Foto van Francky Dury

AED redt zaalvoetballer...

Schermafbeelding 2015-09-23 om 10.33.14.png

AED redt leven in Flanders Expo

Schermafbeelding 2015-09-23 om 10.34.35.png

Twee levens in één weekend...

Schermafbeelding 2015-09-23 om 10.34.58.png